Raita

Raita-twee

  • 250 ml dikke yoghurt (bijvoorbeeld Griekse yoghurt)
  • zout
  • peper
  • 1 komkommer
  • verse koriander (of bieslook of peterselie, wat je lekker vindt)
  • chilipoeder

Schil de komkommer en rasp ‘m op een grove rasp.

Knijp de komkommer uit: doe de geraspte komkommer in je hand en knijp, zodat het water tussen je vingers loopt. Doe de uitgeknepen komkommer in een schaal. Doe daar de fijngesneden koriander, de yoghurt, zout en peper bij.

Roer door elkaar. Proef en doe er wat chilipeper (één snuf is voor mij genoeg) naar smaak bij.

Raita wordt in India op tafel gezet bij pittige maaltijden, om de boel een beetje te blussen. Het lijkt op tzatziki, de Griekse yoghurtsaus met knoflook. Je kunt variëren door aan raita ook een bosuitje in ringetjes toe te voegen of er wat citroensap en geraspte citroenschil door te roeren.

2 Reacties op “Raita

  1. Wow! you have been really busy. this looks scrummy!
    And healthy. Corn soup. that’s a new one! I heard Europeans don’t eat corn?

  2. Pingback: Couscous met sinaasappel, olijven en rozijnen « Sabina kookt!·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s