Chocoladetruffels voor kerst

  • 125 ml slagroom
  • scheutje vanillesiroop of zakje vanillesuiker
  • 175 gram pure chocolade
  • 2 eetlepels kristalsuiker
  • 4 eetlepels cacaopoeder

Verwarm de slagroom in een steelpannetje. Doe de kristalsuiker en de vanille erbij en breng voorzichtig aan de kook.

Als de slagroom warm is, kan de chocolade erbij. Breek de repen eerst in kleine brokjes en laat ze smelten in de room.

Giet het chocolade-roommengsel in een lage schaal en schuif die in de koelkast. Laat minimaal vijf uur afkoelen.

Zet voordat je de truffels gaat maken, een schaal met warm water en een beetje zeep klaar. Leg er een handdoek naast.

Doe de cacao in een diep bord. Schep met een theelepel een bolletje afgekoelde chocoladepasta. Rol er tussen je handen snel een bolletje van. Leg het bolletje in de cacaopoeder en schud het bord, zodat de cacao aan alle kanten van de truffel zit. Maak zo van alle chocolade truffels. Tussendoor kun je je handen wassen in de kom (dan hoef je niet met je vieze vingers de kraan open te draaien).

Zet de truffels in de koelkast tot je ze gaat opeten.

Je kunt ook kokostruffels maken, door de truffels niet door cacao maar door geraspte kokos te rollen. Ook poedersuiker of druivensuiker kan een goede buitenkant zijn.
Wil je stevige truffels maken, zet dan de bolletjes chocolade in de vriezer voordat je ze door de cacao haalt. Smelt nog wat chocolade en haal de bevroren bolletjes (cocktailprikkertje erin) door die gesmolten chocolade. Snel werken dus! Daarna kun je ze alsnog door cacaopoeder rollen.

Advertenties

2 Reacties op “Chocoladetruffels voor kerst

  1. Pingback: Kerstmenu 2009 » Lekker Hapje·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s