Chocoladecake

  • 175 gram roomboter (op kamertemperatuur)
  • 175 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 eieren
  • 175 gram suiker
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 3 eetlepels chocolate chips

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Zeef het bakpoeder en cacao door de bloem.

Klop de roomboter totdat de kleur verandert: de boter is niet meer geel, maar wit. Doe dan de suiker erbij en klop dat door elkaar.

Doe een voor een de eieren erbij.

Voeg lepel voor lepel het bloemmengsel toe aan het beslag. Klop nog een paar minuten door tot een stevig, luchtig beslag is ontstaan.

Roer er snel de chocolate chips doorheen. Schep het beslag in een ingevette cakevorm en schuif die in de oven.

Bak de cake in 50 minuten gaar. Prik erin met een cocktailprikkertje: komt de prikker droog uit de cake, dan is de cake klaar.

Advertenties

3 Reacties op “Chocoladecake

  1. Pingback: Matilda is een echte Roald Dahl | Mevrouw Kinderboek·

  2. Hoi ik heb je cake gemaakt volgens alle regels. Hij was lekker, maar wel een beetje droog…misschien met een lepel melk gaat he beter.

    • Niet te lang laten bakken he, choco wordt snel droog!
      Not to worry: met een dikke lepel lekkere jam proef je daar he-le-maal niks meer van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s