Venkelsalade met walnoten

  • 2 venkelknollen
  • 2 sinaasappels
  • 1 theelepel gedroogde munt (of vers)
  • handje walnoten
  • citroensap of sinaasappelsap
  • olijfolie

Was de venkel, snij eventuele bruine plekjes van de buitenkant af.

Snij de venkel in flinterdunne plakjes, gebruik eventueel een mandoline of keukenmachine.

Sprenkel er wat citroensap of sinaasappelsap overheen, zo voorkom je dat de venkel gaat verkleuren. Strooi de munt over de venkel, doe de walnoten erbij (knijp ze wat kleiner als het hele noten zijn) en hussel door elkaar.

Snij sinaasappelpartjes uit de vliezen of pel de sinaasappel en verdeel in partjes.

Leg de venkel op bordjes, verdeel de sinaasappelstukjes erover. Druppel wat olijfolie over de salade.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s