Asperges

  • 5 tot 8 asperges per persoon
  • 1 ei per persoon
  • peterselie
  • zout

Schil de asperges met een dunschiller. Als de onderkant is uitgedroogd, dan snij je die er ook vanaf. Doe ze in een grote pan met ruim water. Dat kan zo’n speciale aspergepan zijn met een lekmandje, maar het kan ook in een gewone grote pan zijn, dan zorg je ervoor dat ze kunnen liggen op de bodem.

Zet de asperges op met een beetje zout, breng aan de kook en laat vijf minuten koken. Draai dan het gas uit en laat de asperges een kwartier in het hete water staan.

Kook in de tussentijd de eieren hard en prak ze tot kruim.

Snij de peterselie klein.

Maak een sausje bij je asperges. De hollandaise-saus is erg geschikt.

Haal de asperges voorzichtig uit het hete water en leg ze op een voorverwarmde schaal. Strooi het eikruim erover heen, met de fijngesneden peterselie. Geef de saus er apart bij. Serveer de asperges met kruimige gekookte aardappeltjes.

Asperges zijn ook lekker met warme plakjes gerookte zalm of met fijngesnipperde beenham.

Bewaar de schillen en de afgesneden onderkant van de asperges en maak daar aspergesoep van.

Advertenties

Een Reactie op “Asperges

  1. Asperges met ei-kruim: daar gesmolten gezouten boter overheen schenken, wellicht wat parmezaan snippers erbij. Ook erg lekker, sneller en wat makkelijker voor de beginnende kok.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s