Komkommersalade

  • 1 biologische komkommer
  • 1 deciliter witte wijnazijn
  • 3 eetlepels suiker
  • snufje zout
  • gedroogde dille
  • (eventueel: een chilipeper)

Boen de komkommer even schoon. Snij ‘m in de lengte doormidden. Snij de zaadjes eruit met een scherp theelepeltje. Snij dan de komkommerhelften in flinterdunne plakjes. De schil mag blijven zitten.

Verwarm de azijn in een steelpannetje. Doe de suiker en het zout erbij. Breng aan de kook, los de suiker op in de azijn.

Doe de gedroogde dille erbij. Voeg eventueel een fijngesneden chilipepertje toe, zaadjes verwijderd.

Giet de dressing over de komkommerplakjes en zet de schaal in de koelkast. Na een uurtje zijn de smaken in de komkommer getrokken en is de salade ijskoud.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s