Aardappel met een klap erop

  • 1 grote aardappel per persoon
  • olijfolie
  • peper
  • grof zeezout
  • gedroogde kruiden, bijvoorbeeld oregano of Italiaans kruidenmengsel

Boen de aardappels goed schoon en kook ze daarna, heel en ongeschild, ongeveer een kwartier.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Leg de gekookte aardappel op een plank en geef er met een koekenpan of steelpan een flinke klap op. Wil je voorkomen dat de aardappelspetters op alle keukenkastjes terecht komen, dek de aardappel dan af met een stuk bakpapier of stop ‘m in een diepvrieszakje.

Vet een bakplaat in met een klein beetje olijfolie. Leg de aardappel erop. Druppel er nog wat olijfolie overheen, maal er wat peper boven, sprenkel het zeezout eroverheen en eventueel nog wat gedroogde kruiden.

Laat de aardappels in de oven nog 15 minuten bakken, tot de schil knapperig is geworden en de aardappel een lekker kleurtje krijgt.

Goed bijgerecht bij asperges.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s