- 1 kilo wortelen
- sap van 1 citroen
- scheut olijfolie
- heldere honing (bijvoorbeeld acacia-honing)
- gedroogde munt
- stukje gember zo groot als je duim
Snij de gember heel klein of rasp ‘m. Was de wortelen af en rasp ze.
Maak de dressing door de citroensap, olijfolie, honing, gember en flink wat gedroogde munt door elkaar te roeren.
Schep de dressing door de wortelsalade. Dek af met folie en zet in de koelkast: de smaken moeten even intrekken.
Deze salade is de volgende dag het lekkerst, dus maak de salade in het weekend zodat je op een werkdag niet meer hoeft te koken, maar direct kunt eten. Je kunt variëren door behalve wortel ook venkel te raspen, rozijnen aan de salade toe te voegen of blokjes feta.
Bewerking van het recept voor wortelsalade uit ‘Smaak van mijn herinnering’ van Tessa Kiros.
In het kader van ‘ik kan zelf echt niet koken’, waar past deze salade goed bij?
Bij mooi weer!
Je kunt het in plaats van groente eten als je een aardappelen-vlees(vervanger)-groente maaltijd doet. Ik vind het lekker met bijvoorbeeld falafel, dan hoeft er verder niet veel meer bij.
ik ga morgen meteen op worteljacht. Ze komen voor in de duinranden. Vroeg in de ochtend. Vermomd als prei moet ik ze kunnen vangen. Ik laat jullie het resultaat weten.
Wijnadvies: een frisse chenin blanc zonder houtrijping, liefst uit Zuid Afrika 😉
Wijnadvies geeft natuurlijk een extra mogelijkheden. Of een website/blog met informatie over de wijn. Of natuurlijk naar een webshop.
Het shop idee, gecombineerd met ingredienten, zat toch al in de pijplijn aan ideeen.
Pingback: Kabeljauw met mosterd en beschuit « Sabina kookt!·
Pingback: Lekker Hapje Cup: Groep A, 3e wedstrijd » Lekker Hapje·
Stemmen op dit recept in de Lekker Hapje Cup kan hier:
Ben ik op zoek naar munten kom ik hier terecht. Maar ziet er lekker uit allemaal