Anijskoekjes

  • 250 gram bloem
  • 100 gram suiker en wat extra om te bestrooien
  • 1 ei
  • 125 gram roomboter
  • 2 eetlepels anijszaadjes

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de anijszaadjes in de vijzel en bewerk ze totdat het lekker begint te ruiken.

Doe de koude roomboter, de suiker en de bloem in de kom van de keukenmachine. Breek het ei erboven en doe de gevijzelde anijszaadjes erbij.

Draai er snel een samenhangend deeg van. Heb je geen keukenmachine? Snij dan de koude boter met twee messen door de bloem, anijszaadjes en suiker. Doe het ei er daarna later bij en blijf snijden, totdat het deeg grote kralen vormt. Kneed dan met koele handen tot een deegbal.

Rol het deeg uit tot ongeveer een halve centimeter dik. Steek figuurtjes uit het deeg.

Leg ze op een rooster bekleed met bakpapier. Strooi er wat kristalsuiker overheen en schuif in de oven. In vijftien minuten zijn de koekjes gaar, de randen beginnen te verkleuren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s