Knolselderijsoep met saffraan

  • 1 ui
  • olijfolie
  • 1 selderijknol
  • 1 pluk saffraan
  • glas witte wijn
  • 1 liter bouillon
  • bakje crème fraîche
  • olie: notenolie of pompoenolie

Snipper de ui.

Snij de knolselder in blokjes. Dat gaat het makkelijkst als je ‘m eerst in plakken snijdt. Van die plakken snij je de lelijke zijkant af. Dan kun je de plakken in repen en daarna in blokjes snijden.

Verhit de olijfolie en fruit daarin de ui. Doe de knolselderij en saffraandraadjes erbij en schep door elkaar. Blus af met de witte wijn. Giet de bouillon erover en laat ongeveer een half uur zachtjes koken.

Pureer de soep met de staafmixer. Doe de crème fraîche erdoor en breng de soep op smaak met zout en peper.

Schep in borden of kommen. Doe in iedere kom een scheutje olie, haal daar een vork door om er een mooi marmerpatroontje van te maken.

Muziek: dit is comfort food in optima forma. Luister ondertussen naar Eet van Regina Spektor (lekker knus) en geniet.

Het recept komt natuurlijk uit Home Made van Yvette van Boven. Heb je dat boek nou nog steeds niet gekocht?

Een Reactie op “Knolselderijsoep met saffraan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s