- 3 bollen knoflook (ja dat lees je goed)
- 1 grote ui of 3 sjalotjes
- klont roomboter
- 1,5 bouillonblokje
- 3 eetlepels bloem
- 3 laurierblaadjes
- 1 theelepel tijm
- 5 kruidnagels (of gemalen kruidnagelpoeder)
- 375 ml slagroom
Verwarm de oven voor op 160 graden. Leg de bollen knoflook op bakpapier in de oven en pof ze in veertig minuten.
Snij de ui in dunne ringen. Verhit de boter in een pan, fruit de ui op laag vuur glazig in ongeveer tien minuten.
Laat de knoflook een beetje afkoelen en doe daarna de gepelde teentjes knoflook bij de ui. De knoflook is heel zacht en smeuiig geworden, je knijpt ze zo uit het velletje.
Doe de bloem, laurierblaadjes en tijm bij de ui en knoflook en laat een paar minuten op laag vuur garen. Giet dan een liter water en de slagroom erbij en breng aan de kook. Bouillonblokjes in de pan en laat 20 minuten of langer op een klein vlammetje pruttelen.
Vis de laurierblaadjes uit de soep. Pureer ‘m met de staafmixer en druk ‘m daarna door een zeef – daar wordt de soep extra romig van.
Breng op smaak met zout en peper, als dat nodig is.
Dit is een recept naar ons ‘knoflook’hart. Dank je wel; we gaan de soep direct uitproberen!
Hey, dat is leuk! Laat je weten hoe ‘ie heeft gesmaakt?
Het is echt een heerlijk recept.
We hebben ervan genoten.
Zeker voor herhaling vatbaar.