Thaise curry met makreel

  • 1 rode peper
  • olie (arachide of zonnebloem)
  • 2 eetlepels groenecurrypasta
  • 1 gerookte makreel
  • 1 blik kokosmelk (400 ml)
  • 2 eetlepels palmsuiker (of bruine basterdsuiker of rietsuiker)
  • 1 struik broccoli, in kleine roosjes
  • 2 eetlepels citroensap
  • basilicum (of koriander)

Kook de broccoliroosjes ongeveer vier minuten en spoel ze daarna koud af.

Rol de rode peper over het snijplankje en snij hem daarna in de lengte open. De zaadjes zijn nu losgemaakt, die kun je er met de punt van het mes uitschrapen. Snij de peper in dunne reepjes.

Verhit een scheutje olie in een pan, fruit daarin de peper even aan.

Doe de currypasta, de kokosmelk en het citroensap erbij, roer dat los en doe dan de suiker erbij. Laat de saus een paar minuten pruttelen tot het lekker begint te ruiken.

Fileer de makreel en snij in forse stukken. Leg de makreel in de saus en doe de gekookte broccoli erbij. Laat nog een minuutje doorwarmen.

Snipper de basilicum (of koriander). Schep de curry op en strooi de kruiden er overheen.

Aangepast recept van AH.nl – met meer groente wordt het lekkerder!

Plaats een reactie