Tzatziki

  • 1 komkommer
  • 1/2 liter Griekse yoghurt
  • 2 tenen knoflook
  • zout, peper

Was de komkommer en rasp hem met een grove rasp. Let op: je schilt de komkommer dus niet!

Knijp de uitgeraspte komkommer goed uit. Dat doe je door een beetje in je handen te nemen en te knijpen of door de geraspte komkommer in een vergiet te doen en hard te drukken met een pollepel. Eerste methode is handiger.

Knijp teentjes knoflook uit boven de komkommer. Doe de yoghurt erbij. Roer stevig door en proef. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer als voorgerecht, met grof bruin brood om de tzatziki op te scheppen.

2 Reacties op “Tzatziki

  1. Mmm, tzatziki is heerlijk! Ik vergeet alleen steeds de komkommer uit te knijpen waardoor het meer een soepje wordt, maar de smaak is in elk geval lekker! Doe er ook eens wat gesnipperde munt door, smaakt er echt goed bij!

  2. Pingback: Stoofpotje met granaatappel « Sabina kookt!·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s