Walnotencake

Ongelofelijk hoeveel weblogs over koken er zijn! Met enorm veel verrassende recepten, leuke verhalen en inspirerende foto’s. Dit recept vond ik op koken.blogo.nl, het komt uit het nieuwe Snelle taartenboek.

  • 125 gram boter
  • 250 gram suiker
  • 250 gram dikke kwark of zure room
  • 2 eieren
  • snufje zout
  •  1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vanille-extract *)
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1,5 theelepel baking soda
  • 300 gram bloem
  • 300 gram walnoten

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Smelt de boter in een grote pan. Haal de pan van het vuur en roer de suiker, zure room of kwark en zout door de gesmolten boter.

Roer een voor een de eieren er doorheen. Zeef bakpoeder, baking soda en kaneel boven het mengsel en roer dat door. Doe dan in één keer de bloem erbij, weer roeren (al spierpijn?).

Hou een hand vol walnoten apart. Hak de rest van de walnoten grof. Schep ze door het beslag en schep dan het beslag in een ingevette springvorm.

Strooi de rest van de walnoten er overheen. De cake gaat 45 minuten, misschien iets langer, in de oven. Test met een houten prikkertje of de taart gaar is: insteken en als ‘ie er droog uitkomt, is de taart klaar! Laat even afkoelen voordat je de springvorm eraf haalt.

*) Ik gebruikte vanille-suiker, dat wil zeggen: gewone suiker die ik met een opengesneden vanillepeul in een potje had bewaard, ongeveer een maand. Heb je dat niet? Dan kun je vanillesuiker bij de gewone suiker doen of, zoals het recept voorschrijft, een theelepel vanille-extract toevoegen.

Muziek: The Walnuts zingen Veronica.

2 Reacties op “Walnotencake

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s