Rabarbercake

In de moestuin van het Hof van Kijk Uit blijft maar rabarber groeien. Afgelopen week ging een hele bos van die knalrode stengels in de cake. Ook proberen als je niet stapel op rabarber bent!

  • 5 stengels rabarber (kies dunne, knalrode stengels)
  • 3 eieren
  • 150 gram bloem
  • 5 gram bakpoeder
  • 150 gram suiker en een paar eetlepels extra
  • 2 eetlepels custardpoeder
  • 150 gram roomboter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel amandelen

De roomboter moet op kamertemperatuur zijn. Is ‘ie dat niet, doe de boter dan heel even in de magnetron.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop de boter tot ‘ie van kleur verandert: de boter wordt een stuk lichter. Doe dan de suiker erbij en klop dat door elkaar tot de suiker is opgelost. Doe één eetlepel bloem bij het beslag en voeg daarna één voor één de eieren toe. Voeg de rest van de bloem toe en klop er een mooi, luchtig beslag van.

Verdeel het cakebeslag over een ingevette quichevorm of pievorm.

Was de rabarber (zeker als ‘ie uit de moestuin komt!) en snij de lelijke onderkant van de stengels. Snij ze daarna in kleine maantjes. Doe in een kom en doe er twee eetlepels suiker en twee eetlepels custardpoeder bij. Schep door elkaar.

Verdeel het rabarbermengsel over het cakebeslag. Hak de amandelen grof en strooi ze erover heen.

Schuif de taart in de voorverwarmde oven en bak ‘m in dertig minuten goudbruin en gaar.

Muziek: The Tibbs live in Hoorn! Als ze over een jaartje bij De Wereld Draait Door zitten en op alle festivals spelen, kan ik tenminste opscheppen: ik was bij het eerste échte optreden.

Een Reactie op “Rabarbercake

  1. IDD heel erg lekker, de fris zure bovenlaag met de zoete cake eronder. Jammer dat we hem niet direct helemaal opgegeten hebben, de tweede dag was hij een beetje nattig geworden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s