Kruidencrackers

Na je eigen badmat punniken en je eigen tomaten verbouwen, nu deel drie van de cursus ‘Alles zelf maken’: zelf kruidencrackers maken.

  • 65 gram bloem
  • 25 gram volkorenmeel
  • 1 theelepel zout
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • paar eetlepels water

Verwarm de oven voor op 170 graden. Leg bakpapier op een grote bakplaat.

Maak een deeg van alle ingredi├źnten. Voeg het water beetje bij beetje toe, zodat je een stevig, maar niet te vochtig deeg krijgt.

Kneed het balletje deeg tien minuten door.

Bestuif het werkblad met een beetje bloem. Rol het deeg uit tot een vierkant van ongeveer veertig bij veertig centimeter.

Snij het in vier lange repen. Rol die repen nog dunner uit. Je moet er bijna de krant doorheen kunnen lezen. Snij het dunne deeg in stukken.

Leg de dunne plakken op het bakpapier, bak in ongeveer twintig minuten goudbruin en knapperig. Bewaar ze in een broodtrommel. Lekker bij zelfgemaakte tapenade en bij stinkkaas.

Recept: The Free Range Cook van Anna Langbein. Recensie binnenkort op De Glazen Vork.

Muziek: Good love is on the way van John Mayer. Wat zou John op zijn crackertje willen?

Een Reactie op “Kruidencrackers

  1. Hi Sabina, mijn vriend zei een paar dagen geleden dat hij graag crackertjes in huis heeft en dat zijn moeder ook altijd crackertjes in huis had, dus je recept komt goed uit ­čÖé Hij zal not amused zijn als hij leest dat ik dit op het www heb gezet, maar goed… ik ben trouwens ook erg benieuwd naar die zelfgepunnikte badmuts… Groetjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s