Koude yoghurt-komkommersoep

Komkommertijd… kranten staan vol onzin, op televisie wordt het journaal gevuld met langdradige items en in de supermarkt zijn komkommers goedkoper dan ooit. In de soep!

  • 1/2 komkommer
  • 250 gram yoghurt
  • 30 gram melk
  • zout
  • 10 blaadjes basilicum
  • 1/2 theelepel chilipeper
  • paar pistachenootjes
  • peper uit de molen

Rasp de komkommer. Schep de chilipoeder en wat zout erdoor, dek af en zet een paar uur koel weg.

Doe yoghurt, melk en basilicum in een beker en pureer met de staafmixer (of gebruik de keukenmachine). Zet ook koud weg.

Hak de pistachenootjes.

Etenstijd: schep wat komkommer in een diep bord. Schenk het schuimende yoghurtmengsel er overheen. Bestrooi met gehakte pistachenootjes, maal er wat peper boven en voeg eventueel wat korrels grof zeezout toe. Lekker met een (zelfgebakken?) bruine boterham met boter.

Muziek: Relax, take it easy van Mika. Want op warme zomerdagen moet je lekker makkelijk koken!

Een Reactie op “Koude yoghurt-komkommersoep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s