Muffin met appel en bosbessen

Muffins met citroen en witte chocolade, met rozijnen en caramel, met pruimen en pistachenootjes: als je een goed basisrecept hebt, kun je je fantasie de vrije loop laten. Kijk welke restjes er zijn, bedenk waar je trek in hebt en binnen een half uur bijt je in een warme muffin.

  • 250 gram bloem
  • 7 gram bakpoeder
  • 125 gram suiker
  • 1 ei
  • 250 ml melk
  • 75 gram boter
  • handje bosbessen
  • appel, in kleine blokjes
  • 1 theelepel kaneel

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Roer in één kom bloem, bakpoeder, suiker en kaneel door elkaar.

Smelt de boter. Roer ei en melk door elkaar, roer de boter erdoor.

Schenk nu het boter-melk-ei-mengsel bij de droge ingrediënten. Roer de appelblokjes en de bosbessen erdoor. Je hoeft niet lang te roeren, als alles gemengd is, ben je klaar (hoe sneller, hoe beter – als je langer roert, werkt het bakpoeder niet goed meer).

Vul de muffinvormpjes tot de rand met het beslag. Schuif ze in de oven en bak ze in 20-30 minuten goudbruin en gaar.

Met dit basisrecept kun je variëren: voeg 100 gram witte chocolade in blokjes toe, rasp een citroen en doe het rasp erbij. Doe de citroensap bij de melk (zorg dat melk + citroensap 250 ml zijn) en zo maak je citroen-witte choco muffins. Hou je aan de verhoudingen droge ingrediënten – natte ingrediënten en het kan niet mislukken.

Muziek: Dansen In Jou van Dio – blijft gegarandeerd de hele middag in je hoofd hangen (net als dat stukje bosbes tussen je tanden).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s