Lavendel-rozemarijnsiroop

In de hoek van de tuin staat een enorme bos lavendel te bloeien. Elk jaar is de struik weer groter en mooier, met elk jaar nog meer bloemen. Wat een weelde!

  • 20 gram lavendelbloemetjes (kan ook gedroogd, als je geen lavendel in de tuin hebt)
  • 2 takken rozemarijn
  • 150 gram suiker
  • 5 citroenen

Je kunt de lavendelbloemetjes niet wassen om eventuele spinnetjes of beestjes uit de bloemen te krijgen, maar je kunt ze wel goed uitschudden.

Spoel een fles van een liter goed om met heet water en zet ‘m klaar voor de siroop.

Doe lavendel en rozemarijn in een steelpan en giet er 5 dl kokendheet water overheen. Breng aan de kook, laat een paar minuten op laag vuur trekken en draai dan het vuur uit en laat nog een kwartiertje staan. Zeef dan de bloemen, takjes en kruiden uit het water en verhit het nog een keer in dezelfde pan.

Doe de suiker erbij en roer tot de suiker is opgelost. Giet de siroop in de fles. Het is nu een legergroene siroop, maar wanhoop niet: de kleur gaat veranderen.

Pers de citroenen uit. Zeef het citroensap door een theezeefje. Giet daarna het citroensap in de fles bij de lavendel-rozemarijnsiroop. Kijk, de kleur wordt bleekroze!

Voeg zoveel water toe dat de fles vol is. Laat afkoelen en zet koel weg.

Recept: Uit de tuin, in de fles gaf inspiratie, maar het recept is behoorlijk aangepast.

Muziek: Rosie van Joan Armatrading. Ouderwetse muziek is heerlijk, net als ouderwetse recepten!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s