Pepernotencake

Heerlijk avondje is gekomen. En daarmee de zakken pepernoten, kruidnootjes, marsepeinen varkentjes en kikkers en muizen. Alles achter elkaar opeten is een idee, maar soms red ik dat net niet helemaal. Van zacht geworden pepernoten maak ik deze cake. Je hebt ongeveer 100 gram pepernoten nodig, maar iets meer of minder kan ook, het steekt niet zo krap.

Pepernotencake

  • 175 gram roomboter
  • 175 gram bloem
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 100 gram pepernoten
  • 3 eieren
  • 175 gram suiker

Haal de roomboter op tijd uit de koelkast, zodat ‘ie op kamertemperatuur kan komen.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop de boter met de mixer zacht. De boter moet van kleur veranderen, het moet er wit uitzien. Klop dan de suiker door de boter. Voeg daarna één voor één de eieren toe.

Zeef de bloem met de bakpoeder en de kaneel. Klop het lepel voor lepel door het beslag.

Doe de pepernoten in een plastic zakje en druk het zakje plat, zodat alle pepernoten in grove kruimeltjes veranderen. Doe die als laatste door het beslag.

Doe het cakebeslag in een ingevette cakevorm en bak de pepernotencake 45 minuten gaar en bruin in de voorverwarmde oven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s