Citroen-yoghurtcake

Gewoon iets lekkers bij de thee.

Citroen-yoghurtcake

  • 3 eieren
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 snufje zout
  • 250 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 50 gram roomboter
  • 250 gram Turkse yoghurt
  • 1 citroen

Glazuur:

  • 1 citroen
  • 1 eiwit
  • 100 gram poedersuiker

Splits de eieren. Klop de eiwitten op en zet die schaal even weg.

Rasp de schil van de citroen en pers ‘m uit.

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Meng baking soda, bakmeel en zout door elkaar.

Klop de eidooiers schuimig met suiker, vanillesuiker en roomboter.

Hou twee eetlepels citroensap achter. Mix de yoghurt, de rest van het citroensap en citroenrasp erdoor. Mix het bakmeel erdoor.

Schep dan voorzichtig het opgeklopte eiwit door het beslag. Schenk in een ingevette cakevorm of brownievorm. Bak in ongeveer 40 minuten goudbruin en gaar.

Klop eiwit op met de poedersuiker en mix daar het citroensap doorheen. Smeer de bovenkant van de afgekoelde cake in met het glazuur. Schuif de cake nog eventjes in de oven, tien minuten, zodat de bovenkant knapperig wordt. Snij in vierkantjes.

3 Reacties op “Citroen-yoghurtcake

  1. He kokkie, Ik heb deze overheerlijke citroen-yoghurtcake gister gemaakt en is door iedereen goedgekeurd…. Altijd lekker 🙂

    • Ojee, dat was ik vergeten. Ik voeg het toe nadat ik de citroen erdoor heb geklopt. Ik heb het recept aangepast. Was ‘ie lekker, je cake?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s