Crespelle met pesto en mozzarella

De kookworkshop bij Cucina del Sole was leuker dan leuk! Geen pasta of pizza, maar een tafel vol antipasti was het resultaat van een avondje gezellig koken met splinternieuwe collega’s. De crespelle waren de dag erna zelfs nog lekkerder, die zet ik vaker op het menu.

Crespelle

  • 75 gram bloem
  • 2,5 dl melk
  • 25 gram boter (en wat kleine stukjes)
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 1 bolletje buffelmozzarella
  • 1 plantje basilicum
  • handje pijnboompitten
  • 75 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 50 gram pecorino
  • olijfolie

Zeef de bloem boven een kom. Klop de melk met een garde voorzichtig door de bloem. Klop de eieren los en klop die er ook door, met een snufje zout. Zet het beslag even weg.

Maak ondertussen de pesto: haal de blaadjes van het plantje basilicum af. Maal eerst de pijnboompitten grof in de keukenmachine, voeg daarna de basilicum, de pecorino en 50 gram Parmezaanse kaas toe (bewaar dus 25 gram Parmezaan voor straks) en draai tot een pasta. Voeg wat olijfolie toe – niet teveel, hoorde ik van de strenge Italiaanse kookleraar – tot een samenhangende prut.

Smelt de boter in een steelpannetje of in de magnetron (kijk uit voor de supersonische boem – teveel boter in een grote klont kan ontploffen en dan moet je de magnetron schoonmaken, bah).

Laat de boter iets afkoelen en roer daarna door het beslag. Vet een klein koekenpannetje in met een restje gesmolten boter. Zet dat pannetje op het vuur en bak van het beslag flinterdunne pannenkoekjes. (Weer een waarschuwing van de strenge Italiaanse kookleraar: Nederlanders bakken van die dikke pannenkoeken, dat is bij dit recept niet de bedoeling. Zo dun dat je de krant erdoor kunt lezen, zo moeten ze zijn).

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Nu ga je de pannenkoekjes vullen en oprollen als een sigaar. Smeer een lepel pesto uit over een pannenkoek, leg er aan het begin een reepje mozzarella op. Vouw de zijkanten dicht en rol de pannenkoek op. Leg in een ovenschaal.

Strooi de rest van de Parmezaanse kaas over de crespelle. Leg er wat vlokjes boter op. Schuif in de voorverwarmde oven en bak tot goudbruin.

Ook een kookworkshop volgen? Kijk op http://www.cucinadelsole.nl – de strenge Italiaanse kookleraar is in het echt heel aardig en Nicoletta helemaal!

Muziek: een beetje afgezaagd klassiek, maar dat kan soms ook heel mooi zijn – Winter van Vivaldi. Wel Italiaans, toch?

2 Reacties op “Crespelle met pesto en mozzarella

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s