Pittige patat

  • 1 grote zoete aardappel
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel grof zeezout
  • flinke snuf cayennepeper
  • 1/2 theelepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel bruine suiker

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Boen de aardappel stevig af en snij er grove frieten van. Doe ze in een plastic zak (een diepvrieszak is goed, maar een klein, schoon tasje van de Hema gaat ook heel goed – haal wel het bonnetje eruit).

Doe de eetlepel olijfolie bij de aardappels in het zakje. Blaas wat lucht in het zakje en hou het dan dicht, schud door elkaar tot alle aardappelstukjes zijn bedekt met wat olie.

Roer in een kommetje suiker, zout, cayennepeper en komijnpoeder door elkaar. Doe dat bij de aardappels in de zak. Schud weer stevig door elkaar. Alle aardappels zijn nu aan de buitenkant bedekt met een laagje van het kruidenmengseltje.

Leg een stuk bakpapier op een ovenplaat en verdeel daar de frieten over. Eén laagje dik, het liefst een beetje uit elkaar.

Zet tien minuten tot een kwartier in de hete oven. Draai dan de temperatuur omhoog van 200 graden en bak ze nog tien minuten tot een kwartier.

Recept gevonden via Kunst Kitchen, de grappige weblog van mijn Amerikaanse tante.

2 Reacties op “Pittige patat

  1. Nice! I like the method for getting the spice on the sweet potato! Much better. But I might wind up throwing everything around, by accident.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s