Geurige notenrijst

Rijst kan heeeeeeel saai zijn, maar dat hoeft niet!

  • 2 kopjes zilvervliesrijst
  • 1 handje pistachenoten
  • 1 handje amandelen
  • 1 handje rozijnen
  • 10 abrikozen
  • 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels rozenwater (te koop bij Turkse supermarkten)

Kook de rijst gaar in ruim water.

Rasp de sinaasappel en pers ‘m uit.

Verhit een beetje olie in een pan met een dikke bodem. Rooster daarin de pistachenoten en amandelen tot ze beginnen te verkleuren. Draai dan het vuur laag en doe de rozijnen erbij. Knip de abrikozen in kleine stukjes en doe ze erbij.

Doe de gare rijst in de pan. Doe de sinaasappelrasp, het sinaasappelsap en het rozenwater erbij en schep door elkaar.

Recept: aangepast uit World Food Café.

Muziek: Keep Your Head Up van Ben Howard. Zo mooi!

Een Reactie op “Geurige notenrijst

  1. Mmm.. het is heel fijn om wakker te worden, je mailbox te openen en de woorden “geurige notenrijst” tegen te komen. Ook om zeven uur s’ochtends. Ik rook je rijst meteen en had ook meteen een idee voor het avondeten. Groetjes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s