Kipsalade voor Pierre Wind

De officiële doop van mijn kookboek Koken van De Bazaar werd gevierd met een lunch voor de aanwezige journalisten én tv-kok Pierre Wind. Wat een eer! Op tafel: deze kipsalade, met een zoet-frisse dressing. (En misschien denk je nu: boek? Welk boek? Dat moet je dan maar even snel bestellen.)

Kipsalade

  • 2 kipfilets
  • 1/2 bos koriander (hou je daar echt niet van, neem dan platte peterselie)
  • 1/4 ingelegde citroen, schil en al
  • 4 eetlepels honing
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 dl yoghurt
  • 1 theelepel zoet paprikapoeder
  • 3 cm gember
  • zout en peper

Leg de kipfilets in koude bouillon of koud water en breng dat aan de kook. Laat vijf minuten koken, draai dan het vuur uit en laat de kip afkoelen in de pan. Is het  afgekoeld, haal dan de kip uit de pan en pluis hem helemaal uit elkaar tot draadjes. Geen geduld? In kleine blokjes snijden kan natuurlijk ook.

Maak de dressing: doe de koriander, de citroen, honing, olijfolie, yoghurt en paprikapoeder in een hoge beker. Schil de gember, snij ‘m klein en doe die erbij. Maak er met de staafmixer een saus van. Proef: is er nog zout of peper nodig?

Meng de dressing door de kip. Schep goed door elkaar. Proef of er nog extra zout of peper nodig is. Breng de salade goed op smaak, want als ‘ ie afkoelt, kan het wat flauwer gaan smaken.

Zet de salade in de koelkast, laat verder afkoelen. Serveer met knapperig Turks brood.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s