Cruesli

Zelf cruesli maken is zo makkelijk, dat je je afvraagt waarom je dat nog kant-en-klaar koopt. Grote voordeel: je maakt ‘m naar je eigen smaak, dus met extra rozijnen, of kleine blokjes chocolade, of gedroogde abrikozen of een vleugje kaneel: verzin het maar.

Cruesli

  • 3 koppen havermout
  • 1/2 kop geraspte kokos
  • 1/2 kop bruine suiker
  • 1/2 kop stroop
  • 1/2 kop olie, bijvoorbeeld olijfolie
  • 1 kop noten, pitten, zaden, bijvoorbeeld zonnebloempitten, pijnboompitten, pompoenpitten, amandelen, walnoten
  • 1 kop gedroogd fruit (bijvoorbeeld abrikozen, vijgen, dadels, rozijnen)

Verwarm de oven voor op 140 graden.

Schep havermout, kokos, bruine suiker en pitten door elkaar in een grote ovenschaal.

Roer stroop en olie door elkaar. Schenk dat over het mengsel en schep goed door elkaar. Verdeel het mengsel goed over de ovenschaal en schuif die in de oven.

Elk kwartier even doorscheppen, zodat de cruesli gelijkmatig bruin wordt. Dat duurt ongeveer een uur, soms iets langer.

Laat afkoelen. Meng daarna het gedroogde fruit door de cruesli. Bewaar in een afgesloten pot. Lekker met yoghurt en kwark en een straaltje honing.

Muziek: Breakfast in America van Supertramp. Can we have kippers for breakfast? Nee joh, cruesli!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s