Mosterdkip

Je hebt mosterd en mosterd. Gebruik voor dit recept echt lekkere grove mosterd, dat maakt een groot verschil!

Mosterd

  • 4 kipfilets (of kippendijen)
  • 3 eetlepels grove mosterd
  • 1 prei
  • 2 dl slagroom
  • peper en zout
  • rozemarijn

Hak de rozemarijn fijn. Smeer de kipfilets in met de helft van de mosterd, rozemarijn, zout en peper.

Verhit de olie in een pan, bak de kipfilets daarin rondom bruin.

Snij de prei in kleine stukjes, was dat goed. Doe de prei bij de kip in de pan. Als de kipfilets ongeveer acht minuten aan elke kant hebben gebakken, zijn ze gaar. Check dat even voor de zekerheid. Bak de filets ook weer niet te lang, want dan wordt het vlees erg droog.

Haal de kip uit de pan, hou warm onder een stukje aluminiumfolie.

Doe de mosterd in de pan en roer de aanbaksels los. Roer de slagroom door de mosterd. Proef of de saus goed smaakt, voeg eventueel zout en peper toe.

Snij de kipfilets in grove stukken. Giet de mosterdsaus op een schaal, leg de kip erop. Takje rozemarijn erop en voilà, tres culinair.

Ik kwam op dit idee door het potje Ton’s Mosterd uit de Foodybox, echt lekkere scherpe mosterd – en nog biologisch ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s