Kip met tomaat uit de oven

Eters? Dan wil je niet op het laatste moment nog van alles frituren, braden, grillen en flamberen. Maak lekker deze kip, want die zet je in de oven. Gaat de bel, dan is de keuken opgeruimd en zit je haar leuk, want aan het eten hoef je niks meer te doen dan opscheppen.

Kip-met-tomaat

  • 900 gram kippendijfilet of 900 gram kiphaasjes
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpeper
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 20 tomaatjes
  • 20 zwarte olijven (zonder pit)
  • 1 citroen

Verhit de oven voor op 200 graden.

Strooi paprikapoeder en knoflookpeper  op een bakblik of in de ovenschaal die je wilt gebruiken en rol daar de kip doorheen. Zo zit er genoeg kruiden aan alle kanten.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de kip even aan. Het hoeft niet gaar te worden, dat komt straks in de oven wel.

Leg de kip in een platte ovenschaal of op het grote bakblik. Snij de tomaten in kwarten en verdeel die er tussen. Leg de olijven er ook tussen. Sprenkel er nog wat olijfolie overheen. Strooi tijm erover, maal flink zwarte peper en wat zout er overheen.

Snij de citroen in kwarten. Knijp uit boven de kip. Leg de uitgeknepen citroenen erbij.

Schuif in de oven en laat een kwartiertje bakken. Zet met schaal en al op tafel. Lekker bij tortilla, bij couscous of bij een groene salade.

Muziek: kon je eigenlijk wel raden. Gezellig, Lenny Kuhr!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s