Drie keer een koele kop

Je kunt natuurlijk dikke euro’s betalen voor een pak of fles ijsthee. Maar het hoeft niet. Want ijsthee zelf maken is belachelijk makkelijk. Drie methodes om zelf ijsthee te maken.

IJsthee

Zo snel mogelijk
Zet sterke thee: twee theezakjes in de pot in plaats van eentje of (lekkerder) twee keer zoveel losse thee in het thee-ei. Los daar rietsuiker of honing in op, als je tenminste houdt van zoete ijsthee. Giet de warme thee over ijsblokjes in een grote kan. Die smelten meteen, dus je hebt in no time ijskoude ijsthee.

Gisteravond, vanmiddag
Zet sterke thee, laat lang trekken. Schenk in een maatbeker, voeg er eventueel suiker of honing aan toe en zet in de koelkast. Morgenmiddag haal je die kan er weer uit, ijsblokjes in een glas en ijsthee erbij.

Klein kopje
Doe een flinke schep theeblaadjes in een theepot. Doe daar ijsblokjes bij, die je fijn hebt gehakt. Laat tien minuten trekken, schenk daarna door een zeefje in een theeglas. IJsblokjes niet vergeten.

Extra: smaakmakers
Ik maakte zelf vanille-siroop (100 gram suiker, 50 gram water verwarmen in een steelpannetje, vanillestokje doorsnijden en met suikerstroop in een flesje of jampot) om door de ijsthee te doen. Rozenthee met een scheutje rozenwater als ijsthee lijkt me ook erg lekker, die staat nog op het verlanglijstje. Net als Marokkaanse muntthee, afgekoeld, met spa rood en flink ijs. Even wachten op zomers weer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s