Frambozen-cheesecake

Bodem:

  • 200 gram bloem
  • 50 gram suiker
  • 100 gram roomboter
  • 1 ei
  • snufje zout

Vulling:

  • 500 gram kwark
  • 150 gram suiker
  • 30 gram bloem
  • 2 eieren
  • 120 ml slagroom
  • doosje diepvriesframbozen
  • 50 gram geleisuiker

Meng bloem, zout en suiker. Snij daar de roomboter doorheen tot het eruit ziet als broodkruimels. Meng dan het ei erdoor tot het een samenhangend deeg is geworden. Pak het in plastic folie en leg een half uurtje in de koelkast.

Maak ondertussen de frambozenjam voor de bovenkant van de taart. Neem een handje frambozen en verwarm ze met de geleisuiker. Breng aan de kook en laat een minuut doorkoken. Wacht tot de jam gaat indikken.

Rol het deeg uit en bekleed een ingevette springvorm met het deeg. Uitrollen gaat het makkelijkste als je het deeg tussen het plastic folie laat zitten. Dan plakt het niet vast aan het aanrecht en je kunt de dunne lap deeg goed in de bakvorm leggen.

Bak het deeg blind ongeveer een kwartiertje, tien minuten.

Maak ondertussen het kwarkmengsel. Klop suiker en bloem door de kwark. Doe de slagroom en twee eieren erbij.

Schep de rest van de frambozen door het kwarkmengsel.

Doe het kwarkmengsel in de bakvorm.

Druppel in een cirkel de warme frambozenjam op de kwark. Trek er met een vork marmerstrepen in. Niet te lang roeren, want dan wordt alles roze.

Zet de taart in een voorverwarmde oven, op 200 graden. Na 45 minuten is de taart gaar. Laat ‘m afkoelen en eet pas de volgende dag, want dan is hij het lekkerste.

Je kunt natuurlijk ook kant-en-klare frambozenjam nemen. Warm de jam dan eventjes door om ‘m wat meer vloeibaar te maken.

Een Reactie op “Frambozen-cheesecake

  1. Hi Sabina,

    Ik ga zo aan de slag met de frambozen-cheesecake voor een Sinterklaasfeestje bij vrienden morgen. Ik moet dan wel Lelystad zien te bereiken want we zijn in Amsterdam zo wat ingesneeuwd. Het recept lijkt niet te ingewikkeld en heel lekker, ik laat je weten of het gelukt is!

    Groetjes,
    Karin Jaspers

Plaats een reactie