Saffraan-aïoli

Saffraan-aioli

  • 3 tenen knoflook
  • envelopje of buisje saffraan
  • zonnebloemolie
  • 2 eidooiers
  • zout
  • citroensap

Leg de saffraan tien minuten in twee eetlepels lauwwarm water om te weken.

Doe de eidooiers met de uitgeperste knoflook, wat zout en wat citroensap in een beslagkom. Zet de mixer erin en klop even door. Voeg een druppeltje olie toe. Als de olie is opgenomen, nog een slokje. Giet langzaam in een straaltje de olie erbij.

Als de aïoli zo dik is als slasaus, haal dan de saffraan uit het water en giet het water bij de aïoli, terwijl je blijft kloppen. Voeg daarna weer olie toe en blijf mixen. De aïoli is klaar als het mengsel zo dik is als yoghurt. Het wordt niet zo dik als mayonaise uit een pot.

Proef de saffraanaïoli, waarschijnlijk moet er nog wat zout bij. Een beetje chilipeper erin maakt de aïoli nog wat pittiger.

Smeer de aïoli op getoast brood bij de soep, dip er gebakken aardappeltjes in of gewoon stukken stokbrood. Reken op een flinke knoflookkegel de volgende dag.

Een Reactie op “Saffraan-aïoli

  1. Pingback: Dorade in zoutkorst « Sabina kookt!·

Plaats een reactie