Bloemkoolsalade

  • 1 bloemkool
  • 1 bosje peterselie
  • wat amandelschaafsel
  • flinke scheut olijfolie
  • 1 citroen
  • 20 gram rozijnen
  • scheutje balsamico
  • kaneel
  • 2 theelepels suiker
  • snufje cayennepeper

Week de rozijnen in een beetje sherry, witte wijn of appelsap.

Snij de bloemkool in roosjes. Kook ze vier minuten. Giet goed af.

Rasp de citroen en pers ‘m uit.

Maak de dressing: roer de citroensap door de olie, voeg er een beetje balsamico aan toe. Doe daar de cayennepeper, de kaneel en de suiker bij. Roer flink door elkaar (of schud door elkaar in een jampotje).

Giet de dressing over de warme bloemkool, hussel door elkaar en laat het afkoelen.

Vlak voor het opdienen: snij de peterselie fijn. Rooster het amandelschaafsel in een droog pannetje. Schep rozijnen, peterselie en citroenrasp door de bloemkool, strooi het amandelschaafsel erover.

Recept van Felix Wilbrink uit De Telegraaf. Lekker zomerse bloemkool, voor de verandering!

Een Reactie op “Bloemkoolsalade

Plaats een reactie