Mangocake met limoen

Kampeercake: zonder mixer en zonder weegschaal. Heb je een oven op de camping?

  • 250 gram rijpe mango
  • 1 limoen
  • 50 gram boter
  • 125 gram suiker
  • 1 ei
  • 2 theelepels vanillesuiker (1 zakje)
  • 1 theelepel baking soda
  • snuf zout
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Snij de mango in kleine stukjes of pureer ‘m grof met de staafmixer/keukenmachine. Rasp de limoen en pers ‘m uit, roer door de mango. Smelt de boter.

Roer de suiker, vanillesuiker en het fruit door elkaar. Doe de boter en het ei erbij.

Strooi de baking soda er overheen en schep er snel door. Voeg dan het bakmeel en zout toe, schep dat er ook doorheen.

Vul een cakevorm of kleine cakevormpjes. Schuif in de oven, bak in 40 minuten (cake) of 25 minuten (cakejes) goudbruin en gaar.

Je kunt deze cakejes ook maken met banaan (ongeveer 4 superrijpe bananen) en waarschijnlijk ook met ander fruit. Heb je geen weegschaal, hou dan de volgende hoeveelheden aan: 1/3 kop boter, 3/4 kop suiker, 1,5 kop bloem.

Muziek: Squeeze Me van Kraak & Smaak. Limoentje uitknijpen!

3 Reacties op “Mangocake met limoen

  1. Ik heb ‘m bij de boter en de limoen gedaan, maar het maakt niet veel uit denk ik. Ik pas het recept even aan! Laat je weten of je cakejes gelukt zijn?

Plaats een reactie