Gedroogde tomaatjes

gedroogde-tomaatjes

  • 20 lekkere rijpe tomaten, het liefst kleine tomaten zoals Tasty Tom
  • olijfolie
  • gedroogde oregano
  • zeezout

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Snij de tomaten in kwarten. Snij die harde groene puntjes die soms aan de bovenkant van een tomaat zitten, eruit.

Leg de tomatenstukjes met hun schil naar beneden op een bakplaat. Sprenkel er ruim olijfolie over. Bestrooi dan met oregano en doe er wat zeezout overheen.

Schuif in de oven en laat drie kwartier staan. Draai dan de oven lager, naar 150 graden ongeveer, en zet een pollepel tussen de deur van de oven. Laat de tomaten nog twee uur (!) drogen.

Haal ze uit de oven en laat afkoelen. Doe ze in een bakje met wat olijfolie als je ze wilt bewaren of gebruik ze meteen, bijvoorbeeld op een salade met rucola en wat mozzarella.

4 Reacties op “Gedroogde tomaatjes

  1. Gisteren was mijn eerste poging om gedroogde tomaatjes te maken volgens jouw recept en ik moet zeggen dat ze héérlijk waren!

    • Kun je nagaan als je ze maakt in de tomatentijd, als tomaten van de Hollandse koude grond nóg meer smaak en nóg meer kleur hebben.

  2. Ik zocht op “apple crumble” en kwam zo op jouw blog. Je recept zag er yummy uit. Deze tomaatjes trouwens ook. Toffe blog!

    Ik hoop dat je eens langskomt, liefs,

    Janna

Plaats een reactie