Vichyssoise

Vichysoisse

  • 1 dikke prei of 3 dunne preitjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 50 gram roomboter
  • 4 grote aardappelen
  • 1 liter kruidenbouillon (van een blokje)
  • 1/2 beker melk
  • scheut koksroom of slagroom

Snij het witte stuk en een klein beetje groen van de prei in dunne ringetjes. Schil de aardappels en snij ze in blokjes.

Smelt de boter in de pan. Doe de ui en de preiringetjes in de hete boter en laat ze op laag vuur tien minuten stoven, ze mogen niet bruin worden.

Giet de bouillon erbij en voeg de aardappels toe. Laat 35 minuten koken.

Pureer met de staafmixer. Doe de melk en de slagroom erbij en laat afkoelen.

Breng de soep op smaak met peper en zout. Sprietje bieslook erop, klaar!

Je hoort vichyssoise eigenlijk steenkoud te eten, lekker op een warme dag. Maar warm is het ook érg lekker.

2 Reacties op “Vichyssoise

  1. Pingback: Last minute kerstmenu « Sabina kookt!·

Plaats een reactie